Julhälsning

Vi önskar alla våra kunder och samarbetspartners en riktigt god jul och ett gott nytt 2020!

Julblomma

Efterlängtad USA skeppning

Det var över ett decennium sedan sist, men till slut har vi äntligen lyckats att återigen få ett fartyg till Norrköping för lastning av sågade trävaror till USAs östkust.

IMG 6309

 

Becoships grundare Tomas Hillermark har avlidit

Det är med sorg vi har tagit emot beskedet att Tomas Hillermark, grundare av Becoship och en under många år uppskattad samarbetspartner, har somnat in efter en kort tids sjukdom. Tomas blev 74 år gammal.

 

 

 

Tung transport från Norrköping ut i världen

Norrköpingsbolaget MultiDocker monterar också sedan några månader tillbaka sina maskiner på plats i Norrköping. När det var dags för den första maskinen att lämna monteringshallen fick Jönsson Novabolagen uppdraget att ordna transporten av den 40 ton tunga kranen, som har slutdestination USA.

Kran

Jönsson Novabolagen 85 år i branschen

Rudolf Jönsson var en av tre söner in en skeppsmäklarfamilj. För att föra familjetraditionen vidare, grundade han Rudolf Jönsson & Co i Norrköping 1933. Året efter åtog han sig befraktningen av S/S Fagervik.

SS Fagervik

Fortfarande med skeppsmäkleri som en av våra kärnverksamheter, under de 85 åren sedan starten, har vi breddat verksamheten och utökat servicen och Jönsson Novabolagen är idag ett komplett logistikföretag.

Nu i december 2018 ser vi tillbaka på 85 år i en ständigt föränderlig värld och marknad och vi ser fram emot många fler år framöver. Med en kunnig och dedikerad personal inom alla områden inom logistik, vare sig det gäller land eller sjö, är vår ambition och fokus att ständigt utveckla och förbättra oss tillsammans med våra kunder.

Saltangsgatan 33 

Jungmansgatan 3

DSCN4858

God jul och gott nytt år!

Här från kontoret i Norrköping vill vi tacka alla våra kunder och samarbetspartners för gott samarbete under det gångna året samt önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Julstjarna

Välkommen Andreas

Vi välkomnar Andreas Levin till Jönsson Novabolagen. Han kommer att jobba främst med klarering men också förstärka inom spedition. Andreas kommer närmast från ett lokalt företag och har därifrån god erfarenhet av klarering såväl i Norrköping som i andra hamnar.

Adjö till vår trotjänare MV "Antonia B"

Efter 10 år av lång och trogen tjänst hos Jönsson Nova har vår arbetshäst MV "Antonia B" nu skiftat ägare. Vi tackar fartyget och besättningen för gott samarbete genom åren!

 Antonia B

Vi söker en Skeppsmäklare, fartygsagent, speditör

Vi söker en

Skeppsmäklare, fartygsagent, speditör

Vi erbjuder en tjänst med varierande arbetsuppgifter inom fartygsklarering, skeppsmäkleri och spedition. Som fartygsagent är du fartygens och rederiernas representant vid fartygsanlöpen och sköter kontakten med hamn, lotsar och övrig service som fartygen önskar. Som skeppsmäklare hjälper du kunderna att finna passande tonnage till deras laster. Samtliga roller kräver hög servicekänsla och god förståelse för kundernas önskemål.

Tjänsten passar dig som har ett intresse för logistik och internationella affärer. Tidigare erfarenhet inom logistikbranschen, fartygsklarering eller spedition är meriterande men inget krav. Samarbetsförmåga, intresse för uppgifterna och vilja att lära är viktiga egenskaper. För dig utan tidigare erfarenhet erbjuder vi handledning av erfarna kollegor. Då vi eftersträvar en jämn åldersfördelning, ser vi gärna yngre sökande.

Då sjöfartsbranschen är en internationell miljö krävs mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. I tjänsten ingår även en del jourtjänstgöring samt resor. Körkort krävs.

Vi erbjuder ett fritt och självständigt arbete i en dynamisk miljö med goda utvecklingsmöjligheter inom vår koncern. Provanställning 6 månader tillämpas. Tillträde efter överenskommelse.

För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta VD Peter Anderson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller kontorschef Lisa Björklind Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ansökningar endast via e-post till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Sista ansökningsdag 1 augusti.

Nöjd praktikant

Förra veckan fick vi på Jönsson Novabolagen hjälp av en praktikant. Lukas från årskurs 6 på Rejmyre skola fick under tre dagar prova på både kontorsarbete och vara med vid lastning av valstråd. Dessutom blev det en rundvandring i Pampusterminalen där han fick se bland annat hanteringen av sågade trävaror och papper samt lossning av en containerbåt.                            

Praktikant 1Praktikant 2